Защо пиша тази книга? Огледай се. Положението с децата ни

...
 Защо пиша тази книга? Огледай се. Положението с децата ни
Коментари Харесай

Искаш да поправиш света? Поправи родителите!

 Защо пиша тази книга? Огледай се. Положението с децата ни е извънредно! Те са прекомерно капризни, пият доста медикаменти, имат наднормено тегло, нищо не ги забавлява, не са задоволително образовани, не се стремят към достижения, нямат дисциплинираност, нямат почитание... Едни дребни, необразовани чудовища с голямо самочувствие, които унищожават обществото ни. Това би трябвало да се промени! 

 Не си склонен? Значи не внимаваш задоволително. Ще кажеш „ това не е моето дете? “ Значи не внимаваш задоволително. Ако внимаваше, щеше да знаеш, че обществото ни е цялостно с деца, които не могат да четат, не могат да пишат (освен с два пръста, до момента в който набират SMS на телефона си) и мислят, че учителите, работодателите, държавното управление и родителите са длъжни да обезпечат съществуването им. 

 Да, да, има и изключения. Ако познаваш едно такова, значи имаш огромен шанс. А в случай че си отгледал изключение, Бог да те благослови! Благодаря ти. Всички ние ти изискуем благодарности за това, че си отгледал работлив, виновен и способствуващ член на обществото. Бих те прегърнал, в случай че можех.

Посланието ми към всички останали е – събудете се! Децата ви са същинска злина! 

 Питаш се за какво съм толкоз сигурен, че младите са в неволя? Разходи се до някой търговски център и ще видиш арогантни младежи, пушещи пред вратите, нагли скейтъри, завзели тротоарите, млади „ милионери с 30 000 $ “, купуващи отпадъци, които не могат да си разрешат, с цел да се усещат добре и да вършат усещане на хора, които другояче не биха ги погледнали. Докато си в комерсиалния център, вземи си и чаша кафе. Ще е огромен шанс, в случай че младият чиновник в кафенето те огледа в очите даже един път, в случай че ти каже „ благодаря “ или въобще произнесе нещо друго от сумтене. Това не му пречи да се нервира, в случай че не оставиш бакшиш. После влез в някой магазин. Ще извадиш шанс, в случай че успееш да накараш продавачите да спрат да клюкарят или да оставят мобилните си телефони за задоволително време, че да приказват с теб. Ще кажеш: „ Хей, Лари, мислех, че това е книга за родителството! “ Така е. Всичко това са проблеми на родителството. 

А СЕГА ВНИМАВАЙ!

Финансови проблеми? Лошо родителство. 
Лошо обслужване? Лошо родителство. 
Неграмотност? Лошо родителство. 
Калпава просветителна система? Лошо родителство. 
Граматически неточности? Лошо родителство. 
Престъпност? Лошо родителство. 
Бременни тийнейджърки? Лошо родителство. 
Лошо шофиране? Лошо родителство. 
Свръхсамочувствие? Лошо родителство. 
Корупция? Лошо родителство. 
Расизъм? Лошо родителство. 
Сексизъм? Лошо родителство. 
Затлъстяване при децата? Лошо родителство. 

 Схващаш ли? Достатъчно явен ли съм, или би трябвало да продължа този лист? Повярвай ми, мога да го направя. Ето обобщението: всички проблеми на обществото могат значително да бъдат предотвратени посредством по-добро родителство. Има ли изключения? Разбира се. Винаги има изключения, тъй че не ми разправяй за тях. Знам, че ги има. Идеята ми е, че в по-голямата си част, проблемите на обществото ни съществуват поради нескопосаното образование на мама и баща.

 И не ми излизай с баналното „ доста хора си нямат майка и татко, които да ги научат, Лари. “ Много добре знам. Засега ще оставя тези хора на мира, само че не задълго. Никой не би трябвало да бъде оставян на мира задълго. Дали са без родители, с неприятни родители или са ги отгледали вълци – всеки рано или късно би трябвало да се научи на персонална отговорност. Всичко се свежда до това до каква степен децата усвояват полезностите си от родителите и научават кое държание е задоволително и кое – не. Когато пораснат, децата ползват наученото държание в персоналния и професионалния си живот и основават общество, което отразява резултатите от родителското образование. 

Сбъркано общество? Сбъркано родителство. Искаш да поправиш света? Поправи родителите! 

 Единствената причина да имаме глупави деца е, че имаме глупави родители. Целта на тази книга е да поправи глупавите деца, като поправи глупавите им родители! Което значи: Не очаквай да промениш държанието на децата си, в случай че не си подготвен да промениш своето лично. 

Инфо: www.webstage.bg

Източник: uchiteli.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР